Óvoda

A Dunaradvány-i óvoda 1951.9.1-én kezdte meg működését két osztállyal. .Az oktatás nyelv szlovák. A szülők kérték a magyar nyelvű oktatás biztosítását s így 1952.február 24-től a mai napig magyar tannyelvű az óvodánk.

1974-ben új épületbe költözött az óvodánk, megtalálható az Új utcában a 143 -as szám alatt.

Az épületet 0,40 ha udvar veszi körül. Az óvoda udvarán zöld övezetet alakítottunk ki, nagyságánál fogva biztosítja a gyermekek mozgás igényét, pihenését, egészséges fejlődését.

Gyermekeink rendelkezésére állnak a hinták csúszdák, tornaszerek, homokozó és egy kerti házikó. Az óvoda épületén külső és belső felújítási munkákat végeztünk. A beltéri elrendezés esztétikus a gyermekek igényeinek megfelelően van kialakítva.

1987-től egy osztály működik az óvodán a gyermekek létszámának csökkenése következtében.

Biztosítjuk az egész napos ellátást a 2 -6 éves gyermekek számára.

Az iskolarendszerünk átalakulása érintette az óvodánk életét. Megváltoztak az óvodákon folyó pedagógiai munka alapelvei. Az új alapprogram biztosítja a pedagógusok nézeteinek és sokoldalú, széleskörű módszertani szabadságának érvényesülését. Az óvodánk nevelési programjának megnevezése „Játékkal ismerjük meg magunkat és a világot”A nevelés központjában a környezeti kultúra kialakítása, a természet szeretete,egészséges életmódra nevelés áll .Ez a program érvényesíti a céltudatos igényeket,amelyeket az óvodai neveléssel szemben a társadalom a gyermekek érdekeinek figyelembe vétele megfogalmaz.

Óvodánkban biztosítottuk az angol nyelv oktatását,melyet nagy lelkesedéssel és örömmel fogadtak gyermekeink.

A gyermekek fejlődése érdekében szeretnénk munkánkat zökkenőmentesen eredményesen megvalósítani. A feladataink és terveink realizálásához kérjük az Önök segítségét, anyagi támogatását.

Kérjük, támogassák óvodánkat az adójuk 2%-val. Az ehhez szükséges nyomtatványokat az óvodában, valamint a szülői munkaközösség tagjainál lehet igényelni. Figyelmüket,segítségüket előre is köszönjük.